КORSZERŰ HÁLÓZATSZÁMÍTÁSI MÓDSZEREK

Károly Szendy

Vydalo: Akadémiai Kiadó, Budapest, 1967

Stav:  dobrý, pečiatky v knihe

Jazyk:  maďarčina

Vydanie:  1.

Výtlačkov:  8000

Strán:  320

6,90 

Dostupné

Krátky popis:

A könyv az erősáramú hálózatokban és az azokhoz tartozó berendezésekben lefolyó állandósult és tranziens jelenségek korszerű vizsgálatával foglalkozik. Az egyes vizsgálatok részére megfelelő matematikai módszereket mutat be, mint a mátrixszámítást, gráfelméletet és a valószínűségszámítást. Összefoglalja az erősáramú átvitel fontosabb hálózatszámításait, és egyben feltárja a szerzőnek, valamint munkatársainak e területen elért új eredményeit. Az ismertetett módszerek alapján a hálózati feladatok digitális számológéppel könnyebben megoldhatók.

A könyv a gráfelméleti bevezetés után tárgyalja a hálózat árameloszlásának és teljesítményáramlásának megállapítását az állandósult állapotban, az aszimmetrikus hibákhoz általános transzformációt alkalmaz. A mátrix-transzformációs összefüggéseket villamos hálózatokra kapcsolt transzformátorokra és generátorokra is kiterjeszti. A túlfeszültség-jelenségek vizsgálatához az ún. lánchálózatoknak mátrixokkal való leképzését ismerteti.

A könyv foglalkozik még a villamosenergia-rendszerok néhány fontosabb kérdésével, mint pl. az erőművek közötti gazdasági teherelosztás számára szolgáló, a hálózati veszteségnövekményeket megállapító különböző módszerekkel, továbbá a tranziens stabilitás megállapításával, mellyel kapcsolatban egy új módszert is közöl. Az utolsó fejezetben a véletlenszerű jelenségek tárgyalásához a valószínűségszámítás alkalmazását mutatja be. A függelék összefoglalja a mátrix-számítás alkalmazott eredményeit.

Sledujte nás na Facebooku