SÓJA V NAŠEJ KUCHYNI

200 receptov

Szójakonyha

M. S. Deli

Vydalo: Vydavateľstvo Tibora Hradeckého, Bratislava,1996

Stav:  dobrý

Jazyk:  slovenčina

Preklad:  Tibor Hradecký

Strán:  64

ISBN:  80-85256-02-9

0,60 

Dostupné

Krátky popis:

Zázračná sója
Americkí vedci objavili tajomstvo sójových bôbov a používajú ich ako najlepší liek na srdce a cievy. Látky, ktoré obsahujú, odstraňujú cholesterol, účinne sa nimi predchádza žlčovým kameňom, znižujú riziko vzniku rakoviny. Vysokokoncentrované rastlinné bielkoviny, zinok, vitamín B, vápnik a železo robia zo sóje výnimočnú a zdravú potravu.

Sójové bôby obsahujú prirodzené protirakovinové látky. Najnovšie výskumy odborníkov z univerzity v Massachusets dokazujú, že sója môže zastaviť rakovinu napadnutých buniek. Japonky, ktoré denne jedia sójovú stravu, trpia rakovinou prsníka štyrikrát menej ako Európanky.

Ten, kto denne zje za pohár varených sójových bôbov, chráni svoje srdce pred kolapsom. Lecitín a kyselina linolová nachádzajúca sa v sóji odbúravajú cholesterol, ktorý potom nemôže spôsobiť zúženie srdcových ciev. Ázijské národy jedia sóju v podobe klíčkov, syra tofu či iných produktov viac ako dve tisícročia. A majú najzdravšie srdcia na svete.
ŽIVOT 9/1996, Bratislava

Sledujte nás na Facebooku